Marion Cremers Business Branding Coach

Hey leukerd, ik ben Marion!

Wie weet ken je mij al van mijn dagelijkse stories op Instagram óf je wilde juist nu weten wie ik was. Hoe dan ook: Leuk dat je er bent! Ik vertel je graag alles over de persoon achter deze vrolijkheid en kleurtjes 😉

Ik kan je vast verklappen: mijn ondernemersreis was écht niet altijd zo vrolijk. Sterker nog, ik moest behoorlijk ziek worden om te kunnen komen waar ik nu sta: Zielsgelukkig met mezelf en mijn leven!

Het is dan ook mijn missie om zoveel mogelijk onderneemsters te helpen om volledig als jezelf te kunnen ondernemen, daarmee moeiteloos klanten aan te kunnen trekken en zo te groeien!

De ziekte die mijn leven veranderde…

Na vijf weken Vietnam kreeg ik twee dingen te horen: 1: ‘Wat ben je lekker bruin,’ en 2: ‘Wat ben je veel afgevallen!’ Na lang uitstellen kreeg ik in 2018 te horen dat ik een chronische ziekte heb. De ziekte van Graves zorgde ervoor dat mijn schildklier zó hard werkte dat ik ruim 10 kilo was afgevallen. Mijn lichaam rende per dag ongeveer een marathon en mijn hartslag was in rust 130.

Girl, I was wrong…

Na twee jaar vechten met mezelf, de ziekte en de medicatie zei een arts dat ik genoegen moest nemen met een 7 voor mijn leven. Dat weigerde ik te geloven. Sterker nog: Ik werd er vurig van en er ging een knop om! Ik ging voor die 10. Kiezen voor mezelf en mijn gezondheid was zwaar. Jarenlang probeerde ik namelijk aan de verwachtingen van anderen te voldoen, liet ik over me heen lopen en was ik bang voor de meningen van anderen. Dat móést ik gaan veranderen om naar die 10 te kunnen gaan.

‘Make sure you can say that you created your life, you didn’t settle for  it’

Waar kom ik vandaan?

Geboren in het Brabantse Veldhoven – 15 minuten fietsen naar Eindhoven – ben ik opgegroeid met een zachte G, gezelligheid en minimaal vijf dagen Carnaval per jaar (ja, ik ben zo’n hele fanatieke, die ook zelf carnavalspakken maakt).

Vroeger tekende, knutselde en schilderde ik bijna iedere dag. Ook waren mijn broertje, zusje en ik lid van de hobbyclub in ons dorp. Kort gezegd: Creativiteit werd altijd aangemoedigd binnen ons gezin. Het was ook geen verrassing dat ik later een creatieve MBO en HBO ging volgen.

Als tiener droomde ik al van een ‘eigen bedrijf’  en zei  ik regelmatig: “Ik wil later bekend worden om wat ik doe, niet beroemd.” Zoals je leest: Mega ambitieus!

Toch durfde ik niet te gaan ondernemen. Ik was bang voor de onzekerheid waar anderen mij voor waarschuwden. Ik wist alleen maar creatieve bedrijfsideeën te. bedenken en hoorde regelmatig dit: “Van creativiteit kun je niet  leven”. Dus bleef mijn creativiteit lange tijd ‘slechts’ een hobby.

Marion Cremers Business Branding Coach

Ik moest veranderen

Na jaren in de reclame te hebben gewerkt als conceptdenker en vormgever (creative) zorgde mijn ziekte ervoor dat ik inzag dat ik voor mezelf moest kiezen. Ik moest ontslag nemen. En dat deed ik. Zonder financiële buffer en zekerheid. Ergens voelde ik dat ik sneller beter zou worden als ik dit zou doen en aan mezelf zou gaan werken. Een keer wél naar mijn gevoel luisteren. Niet anderen pleasen, maar mezelf.

Daar is de grote reis van zelfontwikkeling en beter worden gestart. Ik moest opnieuw leren om naar mijn lichaam en naar mezelf te luisteren. Mijn lichaam opnieuw vertrouwen en zo weer enthousiast worden over de toekomst.

Het was zwaar, ik ben mezelf tig keer tegengekomen en heb vaak gedacht dat ik nooit meer de oude zou worden. Tóch weigerde ik – ondanks het advies van verschillende artsen – me daarbij neer te leggen. “Ik moest en zou weer een 10 aan het leven geven!

Van grafisch vormgever naar businessoach…

De eerste twee jaar van mij ondernemers avontuur maakte ik allerlei brandings in combinatie met mijn waterverf illustraties voor ondernemers. Toch voelde ik aan alles dat ik meer kon dan alleen het uitvoerende werk. Ik wilde dieper het merk in duiken en een adviserende rol aannemen: Ik wilde deze ondernemers ook tips geven hóé ze alles konden inzetten, hoe ze hun persoonlijk merk nog meer konden laten opvallen en welk verhaal ze konden communiceren.

 Ik wilde meer impact maken, zodat anderen meer impact kunnen maken!

Na het eerste gesprek met mijn businesscoach wist ik wat ik moest doen. Iets wat ik van nature in me heb: Personal Branding. Je verhaal delen en herkenbaar zijn met je business puur vanuit jezelf. Stiekem gaf ik altijd al advies, dat is mijn ding! Nu combineer ik mijn kennis, ervaring als grafisch vormgever en conceptdenker (met reclamebureau ervaring) met Business Personal Branding coaching. And I love it!

Ik help zelfstandig ondernemers zichzelf te presenteren als Personal Brand met hun verhaal in de hoofdrol. Ik werk met onderneemsters die klaar zijn voor de volgende stap in hun bedrijf en zichtbaarder willen worden voor hun droomklanten. En dat op hun authentieke manier!

Jouw potentiële (droom)klanten moeten weten wie jij bent en waarom jij doet wat je doet. Als ze dat niet weten, zullen ze zéker niet voor jou kiezen. Ik zie Personal Branding als een gevoel dat anderen over jou (en je merk) hebben. Dus het gevoel dat ze hebben bij jouw verhaal, bij jouw stories, bij jouw missie, bij jouw stories, bij jouw website, bij jouw kleuren, bij ALLES!

Ik help je heel graag om een knetter-aantrekkelijk personal brand neer te zetten, zodat nieuwe klanten zélf aanhaken, fans worden en graag bij jou willen kopen!

Serieus allemaal he?

Daarom nu wat vrolijks; zoals ik ben! Ik ben supergelukkig met mijn ondernemersleven en werk met de allerleukste klanten. Ik geloof dat je dit allemaal zelf kunt creeren en áltijd een keuze hebt.
Tijd voor wat random feitjes over mij:

⚡️ Ik ben 30 en vraag schaamteloos of ik je hond mag aaien.

⚡️ Ik draag het liefst iedere dag kleurrijke outfits.

⚡️ Ik vind kamperen GE-WEL-DIG! Heel de dag op een stoel in de natuur zitten. Boekje, vuurtje, hondje en mijn vriend erbij. All I need!

⚡️ Ik vind mijn sproeten fantastisch.

⚡️ Ik eet iedere dag chips en ben zelfbenoemd ‘Chips-sommelier’.

⚡️ Alleen zijn vind ik heerlijk.

⚡️ Ik ben een enorme autofreak! Dus ik hoop ooit een Audi Etron, Landrover Evogue of Porsche te kunnen rijden 

Marion Cremers Business Branding Coach

Wauw, te gek dat je mij hele verhaal gelezen hebt. Je weet nu goed wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik voor sta als ondernemer.

Maar wie ben jij dan? Zo nieuwsgierig ben ik dan ook wel weer 😉 Wat is jouw ondernemersverhaal? En welke moeilijke keuzes heb jij al gemaakt in je leven en heb je ook nog dromen?

Mocht je nou het gevoel hebben dat ik jou kan helpen. Verlang je naar een relaxte manier van ondernemen, waar klanten naar jóú toe komen? Wil je jouw Personal Brand nu écht goed neer zetten, je fundament hebben staan met je missie, kernwaardes en een sterke positionering?

Kriebelt het in je buik? Onderneem eens actie, ipv in je comfortzone te blijven zitten. Laat jezelf zien en stuur mij een berichtje via het formulier en pak die kans! Dan plannen we een gratis kennismakingscall in 🤩